Presse


Cohen i kirken

 

Store sange og prægtig poesi. Oplev en koncert med sange af Leonard Cohen og et besøg i digterens univers med Karsten Holm & Cohen Trioen.

(Foto: Erik Balle)

Koncertfortællingen ”Cohen i kirken” tager fat på en række af Leonard Cohens største sange og sætter dem ind i en ramme af mesterens poesi og historie. Fra start til slut er Leonard Cohen manden bag alle ordene – både i sangene og i fortællingerne imellem sangene.

Nye fortolkninger
Musikalsk fokuserer ”Cohen i kirken” på at fortolke Cohens sange. Kvartetten, der består af akustiske og elektriske guitarer, bas, violin og masser af vokal, har skabt egne originale arrangementer og givet sangene nye farver og udtryk.

Om ”Cohen i kirken”
Orkestret bag koncertfortællingen er sangeren og guitaristen Karsten Holm, bassisten Bjørn ”Bønne” Petersen, guitaristen Martin Blom og violinisten Knud Erik ”Fuddi” Steengaard. Fire særdeles rutinerede musikere med base i Aarhus-området og med årtiers baggrund i byens musikmiljø. De fire musikere har turneret med ”Cohen i kirken” siden januar 2017 og har i efteråret 2017 udgivet cd’en ”Back on Boogie Street” med de 15 sange fra koncertfortællingen.

Fyldte kirker landet over
Forberedelserne til koncertfortællingen ligger flere år tilbage, og orkestret gik til opgaven med stor ydmyghed og respekt for sangenes universelle styrke. Leonard Cohens sange betyder utrolig meget for mange mennesker, og det afspejler sig bestemt også i interessen for ”Cohen i kirken”. Der er stor efterspørgsel, og ”Cohen i kirken” spiller landet tyndt i den ene propfyldte kirke efter den anden. Også kulturhuse, spillesteder og foreninger er med på listen. ”Cohen i kirken” indledte 2018 med at give koncert foran 550 mennesker i en fyldt Odense Domkirke, og i dagene efter fulgte koncerter i Sønderjylland, Midtjylland og Sjælland i kirker med samtlige sæder besat – inklusiv knæfald og trappen op til prædikestolen.

Manden bag
Den canadiske sangskriver og digter Leonard Cohen, der døde i efteråret 2016, er en af vor tids største sangskrivere, og hans sange er blevet en del af vores fælles kultur. Mesterværker som ”Halleluja”, ”Bird On A Wire”, ”So Long Marianne”, ”Everybody Knows”, “Suzanne” og ”I’m Your Man” er fortolket af utallige kunstnere gennem tiden. De er naturligvis med i ”Cohen i kirken” sammen med en række andre store Cohen-sange.

”Cohen i kirken” består af:
Karsten Holm, vokal og guitar
Bjørn ”Bønne” Petersen, kontrabas og kor
Martin Blom, guitar og kor
Knud Erik ”Fuddi” Steengaard, violin og kor

* Orkestret er det samme, som står bag ”Cash i kirken” – en koncertfortælling om Johnny Cash – og som har turneret med stor succes siden 2013.

”Poesi er bare et tegn på liv.
Hvis dit liv brænder godt,
er poesi bare asken.”
(Leonard Cohen)

Kontakt: Karsten Holm, mail@karstenholm.dk tlf. 23497413

Download presse